Opći uvjeti
poslovanja

Opći uvjeti poslovanja “Internetske trgovine futuredesign.hr” (u daljnjem tekstu internetska trgovina) sastavljaju se u skladu s:

 • Zakon o zaštiti potrošača,
 • Zakon o zaštiti osobnih podataka i Opću uredbu o zaštiti podataka,
 • Zakon o elektroničkim komunikacijama,
 • preporuke Hrvatske gospodarske i industrijske komore,
 • Međunarodni kod e-trgovine.

Internetskom trgovinom upravlja BORNA GOLJEVŠČEK (u daljnjem tekstu “upravitelj”), koji je ujedno i prodavatelj.

Internetska trgovina usluga je koja vam omogućuje kupnju novih i rabljenih računala te nove i rabljene računalne opreme na daljinu ili putem www.futuredesign.hr internetske trgovine.

Opći uvjeti definiraju rad internetske trgovine, prava korisnika i poslovne odnose između prodavatelja i kupca (u daljnjem tekstu “korisnik”). Korisnici internetske trgovine mogu biti fizičke ili pravne osobe.

Korisnik može izvršiti takozvanu “brzu kupnju bez registracije” u našoj internetskoj trgovini. Pritom ima ista prava i pogodnosti kao i posjetitelj koji se registrira u internetskoj trgovini. Opći uvjeti poslovanja bave se radom internetske trgovine, pravima korisnika i poslovnim odnosom između pružatelja usluga i kupca.

Administrator zadržava pravo izmjene ili izmjene općih uvjeta. Ako nije drugačije određeno, izmijenjeni Opći uvjeti stupaju na snagu danom objave na www.futuredesign.hr web stranici.

Dostupnost informacija

Administrator se obvezuje da će korisniku uvijek pružiti informacije o:

 • identitet prodavatelja – naziv tvrtke, sjedište, matični broj,
 • kontakt podatke koji korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail i telefon),
 • bitne značajke robe i usluga, uključujući postprodajne usluge i jamstva,
 • dostupnost robe ili usluga u internetskoj trgovini, koja bi trebala biti dostupna u razumnom roku; korisnik je svaki put obaviješten o dostupnosti i vremenu isporuke putem e-maila,
 • uvjete za isporuku proizvoda ili obavljanje usluge, barem o mogućim metodama, mjestima i vremenu isporuke,
 • sve cijene koje se jasno i nedvosmisleno određuju prikazivanjem strukture cijene – neto cijene proizvoda ili usluge, poreza na dodanu vrijednost i troškova isporuke,
 • načini plaćanja,
 • valjanost ponude,
 • rokovi u kojima je još uvijek moguće odustati od ugovora i uvjeti za odustajanje, kao i mogući troškovi povrata robe,
 • postupci za pritužbe i pritužbe.

Pravila naručivanja

Proizvode je moguće naručiti putem online trgovine samo za područje Republike Hrvatske.

Narudžba postaje valjana i neopoziva kada je kupac postavio. Odmah nakon toga od ponuditelja dobiva e-mail obavijest o uspješnoj dodjeli narudžbe. Ova obavijest nije potvrda da je proizvod na zalihi ili da je otprema započela.

Naručeni proizvodi naplaćuju se po cijenama objavljenim na web stranici www.futuredesign.hr u trenutku narudžbe. Sve cijene uključuju PDV. Dostava je besplatna.

Ako proizvod nije na zalihi, o tome ćemo obavijestiti kupca u roku od 1 radnog dana nakon narudžbe i nadoknaditi mu sve troškove koji su već nastali u tom pogledu.

Izvršena narudžba predstavlja kupoprodajni ugovor između internetske trgovine i kupca u trenutku potvrde narudžbe od strane upravitelja, koji je sigurno pohranjen u elektroničkom obliku na poslužitelju administratora.

Izvršenjem narudžbe kupac potvrđuje da je upoznat s općim uvjetima i da je na njih izričito upozoren.

Zadržavamo pravo pogrešaka na www.futuredesign.hr web stranici, o čemu ćemo obavijestiti kupca u roku od 24 sata i nadoknaditi mu sve nastale troškove.

Mogućnost kupovine za pojedince

Opcija kupnje za pojedince može se izvršiti na način kupnje bez registracije.

Klikom na “Dodaj u košaricu” korisnik pruža:

 • da je stariji od 18 godina,
 • da nije lišen poslovne sposobnosti.

Mogućnost kupovine za pravne osobe

Kupovina u internetskoj trgovini za pravne osobe dogovara se između prodavatelja i kupca u ugovoru u kojem definiraju posebne uvjete i odredbe, kao što su:

 • Plaćanja
 • odustajanje od ugovora i
 • vraćanje proizvoda.

Proizvodi i cijene

Cijene u internetskoj trgovini prikazane su kao online cijene. Online cijena je cijena koja vrijedi za online kupnju unutar ponuđenih opcija plaćanja.

U cijenu su uključeni troškovi poštarine i/ili moguće nabavne cijene (ako se korisnik odluči za gotovinu po načinu isporuke) – troškovi su navedeni u košarici ili Odjeljak “Uređivanje košarice”.

Naznačene su posebne cijene u internetskoj trgovini. Ove cijene vrijede u trenutku narudžbe ili su cijene važeće u trenutku prihvaćanja narudžbe u informacijski sustav upravitelja.

Sve cijene u internetskoj trgovini navedene su u eurima i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV), osim proizvoda gdje je to navedeno zasebno ili na neki drugi način.

Zbog prirode internetskog poslovanja, ponuda internetske trgovine mijenja se i ažurira brzo i često. Unatoč ogromnim naporima da se pruže najnoviji i najtočniji podaci, pružatelj usluga u internetskoj trgovini nije isključen iz mogućnosti netočnih informacija o cijeni ili dostupnosti. U tim rijetkim slučajevima ili u slučajevima kada se cijena ili status dostupnosti dobavljača promijene tijekom obrade narudžbe, pružatelj će omogućiti kupcu da odustane od kupnje ili mu ponuditi najbolju opciju za rješavanje situacije.

Zadržavamo pravo pogrešaka u cijenama na www.futuredesign.hr web stranici, o čemu ćemo obavijestiti kupca u roku od 24 sata od narudžbe i nadoknaditi mu sve troškove koji su već nastali u tom pogledu.

Naručeni proizvodi bit će otpremljeni nakon primitka uplate, osim u slučaju gotovine po isporuci.

Načini plaćanja

Upravitelj nudi sljedeće načine plaćanja:

 • CorvusPay – kartični način plaćanja
 • Gotovinsko plaćanje po isporuci/pouzećem

Isporuka

Naručeni proizvodi koji su na zalihi bit će isporučeni najkasnije u roku od 3 radna dana od narudžbe. U slučaju plaćanja predračunom, proizvodi će biti poslani tek nakon primitka uplate predračuna. Predračun se mora platiti u roku od 3 radna dana, inače će narudžba biti otkazana. Ako internetska trgovina ne može ispuniti svoju obvezu jer roba neće biti na zalihi, o tome će obavijestiti kupca na svoju e-mail adresu u roku od 24 sata.

Načini isporuke:

 • Vlastita dostava s našim vozilom
 • GLS dostavna služba

Proizvodi će biti isporučeni u odgovarajućoj ambalaži, što će osigurati povjerljivost prirode proizvoda i spriječiti oštećenje naručenih proizvoda.

Dostava se vrši na adresu koju je kupac naznačio prilikom narudžbe.

Reklamacije i povrat naručenih proizvoda

U slučaju pogreške pružatelja usluga u isporuci proizvoda kupcu, kupac ipak može kontaktirati pružatelja usluga u tom pogledu, koji će riješiti slučaj u korist kupca u najkraćem mogućem roku. Kontakt s pružateljem usluga u takvim slučajevima ključan je za uspješno rješavanje situacije.

Čak i ako se isporučeni proizvodi razlikuju od naručenih proizvoda (isporuka pogrešnih proizvoda), kupac ili potrošač kontaktira pružatelja putem jednog od objavljenih kontakata i, u skladu s ugovorom, vraća isporučene proizvode koje će pružatelj besplatno zamijeniti odgovarajućim. Pružatelj usluga također pokriva troškove povrata izvorno isporučenih proizvoda. Izvorno isporučeni proizvodi mogu se vratiti samo u neotvorenoj i neoštećenoj ambalaži.

Potrošač ili kupac ima rok od 14 dana za povrat proizvoda.

Potrošač ili kupac mora detaljnije opisati pogrešku u obavijesti o pogrešci i dopustiti upravitelju da pregleda predmet.

Potrošač ili kupac koji je pravodobno i točno obavijestio pružatelja usluga o nedostatku ima pravo zatražiti od pružatelja usluga da ispravi nedostatak na proizvodu ili vrati dio plaćenog iznosa razmjerno nedostatku ili zamijeni neispravan proizvod drugim besprijekornim proizvodom ili vrati uplaćeni iznos.

U slučaju nedostupnosti već plaćenog proizvoda ili u slučaju iz prethodnog stavka, potrošač ili kupac može potrošiti iznos za buduću kupnju u internetskoj trgovini kao registrirani korisnik.

Jamstvo

Proizvodi imaju jamstvo ako je navedeno na jamstvenom listu ili na računu. Jamstvo vrijedi slijedeći upute na jamstvenom listu i predočenjem računa. Jamstveni rokovi navedeni su na jamstvenim listovima ili na računu. Nudimo jednogodišnje jamstvo za rabljena računala i dvogodišnje jamstvo na nova računala.

Informacije o jamstvu navedene su i na stranici prezentacije proizvoda. Ako nema podataka o jamstvu, proizvod nema jamstvo ili podaci trenutno nisu poznati. U svakom slučaju kupac može kontaktirati upravitelja koji će pružiti ažurne informacije.

Točke preuzimanja

Upravitelj omogućuje osobno preuzimanje naručene robe na mjestima preuzimanja:

 • Kruge 48, 10000 Zagreb, Hrvatska

Osobno preuzimanje moguće je unutar radnog vremena trgovine:

 • Prema dogovoru

U slučaju osobnog preuzimanja, nema troškova povezanih s isporukom proizvoda.

Ograničenja odgovornosti

Upravitelj ulaže sve napore kako bi osigurao da su informacije u internetskoj trgovini ažurne i točne. Ipak, karakteristike proizvoda, zalihe, vrijeme isporuke ili cijena mogu se promijeniti tako brzo da upravitelj ne ažurira podatke u internetskoj trgovini. U tom slučaju, upravitelj će obavijestiti korisnika o promjenama i dopustiti mu da odustane od narudžbe ili zamijeni naručeni predmet.

Administrator nije odgovoran za sadržaj recenzija proizvoda koje su napisali korisnici. Upravitelj može ukloniti one koji sadrže očite neistine, obmanjujuće su ili uvredljive. Administrator nije odgovoran za informacije u mišljenjima i ograničava se od bilo kakve odgovornosti koja proizlazi iz pisanih mišljenja.

Administrator zadržava pravo izmjene općih uvjeta. Izmjene Općih uvjeta primjenjuju se na dan objave u internetskoj trgovini.

Pritužbe i sporovi

Administrator poštuje prava potrošača i posluje u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Upravitelj internetske trgovine daje sve od sebe da se brine o zadovoljstvu korisnika, ali ne može u potpunosti izbjeći njihovo nezadovoljstvo, koje se najčešće manifestira u obliku pritužbe ili pritužbe.

U tim slučajevima korisnik podnosi prigovor telefonom na broj 0912323631 ili na e-mail adresu info@futuredesign.hr.

Sve sporove rješavat će stečajni upravitelj sporazumno bez izvansudskog pružatelja potrošačkih sporova.

Svi pravni sporovi vezani uz obradu kartica rješavaju se u skladu sa zakonom Republike Hrvatske.

Fakturiranje

Upravitelj korisniku izdaje račun – kupcu, koji kupac dobiva u fizičkom obliku zajedno s naručenim proizvodima.